Як отримати витяг про місце проживання у "Дії"

PDF-документ можна завантажити протягом 24 годин
Як отримати витяг про місце проживання у "Дії"
Документи для конкурсу (Фото: pexels)
6 Грудня 2022, 14:16
читать на русском

Українці можуть оформити витяг про місце проживання у застосунку "Дія". Зазвичай, цей документ може знадобитися при отриманні багатьох державних послуг, влаштуванні дитини в садочок, відкритті рахунку в банку тощо.

У Мінреінтеграції пояснили, як можна оформити витяг про місце проживання за допомогою "Дії".

Раніше для оформлення цього документа треба було звертатися до відповідних органів реєстрації, але зараз українці можуть швидкого його оформити у застосунку "Дія".

Для цього необхідно:

  • Зареєструватися й увійти у "Дію", оновити її до останньої версії. Для цього потрібно обрати "Меню" – "Оновити застосунок".
  • Перейти у розділ "Послуги" й обрати пункт "Довідки та витяги".
  • У наведеному переліку знайти й обрати "Витяг про місце проживання", а потім – "Замовити витяг".

У Мінреінтеграції наголосили, що якщо відомості будуть знайдені в реєстрі, то людина зможете завантажити PDF-документ протягом 24 годин.

"Для перегляду він доступний у тому ж розділі, де й замовляється послуга ("Витяг про місце проживання"). Також прямо із застосунку його можна відправити на електронну пошту", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні запустили перший етап масштабного проєкту Нота, над яким працювали разом з Мін'юстом та Нотаріальною палатою України. Відтепер довіреність, договір оренди авто та заява, на якій засвідчується справжність підпису, нотаріуси можуть формувати з QR-кодом. Для їх перевірки потрібно зчитати QR-код сканером у застосунку Дія.

Читайте також

1