Як повернути кошти, сплачені за газ у червні: корисні поради

Забрати оплату у попереднього постачальника газу можна через заяву на повернення коштів
Головне
Як повернути кошти, сплачені за газ у червні: корисні поради
Газова плита Фото: Pexels
4 Липня 2022, 15:41
читать на русском

Мешканців 15 областей України перевели під обслуговування НАК "Нафтогаз" від травня.

З 1 травня 2022 року до реєстру "Нафтогаз України" підключені 8,8 млн українських домогосподарств. Усі ці клієнти вже отримують газ відповідно до річного тарифного плану "Фіксований" - 7,96 грн/куб. м. Така ціна діятиме до 1 травня 2023 року.

Однак у користувачів облгазів, яких перевели до обслуговування "Нафтогазу" виникло питання щодо оплат, які вони встигли здійснити за травень.

На сайті консультаційного центру для населення "ГазПравда" зазначається, що автоматично травневі платежі газзбути новій газопостачальній компанії "Нафтогаз України" не переадресовують.

Однак повернути переплату можна на свій банківський рахунок. Для цього слід написати заяву вашому попередньому постачальнику газу, прикріпивши копії кількох документів.

Зразок заяви до газзбутів на повернення коштів, сплачених за постачання газу в травні: https://gazpravda.com.ua/images/2022/Zayava_povernennya_pereplaty.docx (адреса для завантаження документа у форматі docx).

Заява щодо повернення травневої оплати за газ

Надіслати заяву можна поштою на офіційну адресу вашого старого постачальника. Також заяву можна надіслати електронним листом на офіційну електронну адресу, в такому випадку слід надсилати підписану фото копію заяви.

До заяви необхідно додати наступні документи:

  • копію паспорта власника особового рахунку (1,2 сторінки та реєстрація);
  • копію ідентифікаційного коду власника особового рахунку;
  • довідку з реквізитами карткового рахунку з банку (або виписка з Приват24);
  • копію квитанції про оплату за природний газ за період, коли виникла переплата.

Усі копії документів мають бути завірені споживачем, а саме містити напис "згідно з оригіналом", дату та підпис.

Тим часом у Нафтогазі зазначають, що з 1 по 5 число кожного місяця усі користувачі газу мають передавати показання газового лічильника. Це необхідно робити, щоби отримувати коректні нарахування у майбутніх рахунках за доставку та спожитий газ.

Інформація актуальна для тих клієнтів, які раніше отримували природний газ від 17 постачальників під брендом "ТВІЙ ГАЗЗБУТ" (де передача показань відбувається через клієнтський простір 104.ua) та ТОВ "Одесагаз-Постачання".

Передати показання можна кількома зручними способами:

  • На сайті або в чатботі вашого облгазу.
  • Зателефонувавши до контакт-центру вашого облгазу.
  • У платіжці за розподіл газу, вказавши перші п'ять цифр на чорному фоні та дві на червоному.
  • Також можна передавати показання своїх газових лічильників SMS-повідомленням на короткий номер 7104. Заповнювати SMS слід наступним чином: спочатку зазначити номер особового рахунку (складається з 10 цифр), а потім через пробіл показання лічильника (до 5 цифр). Якщо повідомлення заповнене без помилок, то незабаром після його відправки прийде відповідь.

Усі клієнти можуть отримати роз’яснення щодо ситуації, яка склалася, в Оператора газотранспортної системи України, звернувшись на електронну скриньку info@​tsoua.com або на телефон контакт-центру (044) 239-77-77, або у попередньої газопостачальної компанії.

Нагадаємо, в Україні можуть виникнути проблеми з постачанням природного газу населенню.

1