Як працюватиме транспорт у Києві після виходу з "червоної" зони

Після скасування локдауну у столиці буде діяти кілька обмежень
Головне
Як працюватиме транспорт у Києві після виходу з "червоної" зони
Нові автобуси для Києва Фото: kyivcity.gov.ua
28 Квітня 2021, 10:19
читать на русском

У Києві після виходу міста з "червоної" зони діятиме низка карантинних обмежень, які стосуватимуться, в першу чергу, Великодніх свят і поминальних днів.

Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник телеканалу "Київ".

Рішення щодо послаблення карантинних обмежень можуть ухвалити сьогодні, 28 квітня.

За словами представника КМДА, столиця, ймовірно, вийде з "червоної" карантинної зони 1 травня.

Втім, усе залежатиме від ситуації з коронавірусом та рішення міської комісії з надзвичайних ситуацій.

Сподіваємося, що поточна ситуація нам дозволить 28 квітня ухвалити відповідне рішення, щоб зупинити жорсткий локдаун після 30 квітня. Тобто 1 травня перейти в іншу зону карантину й жити за новими правилами, – сказав Поворозник.

Відтак, громадський транспорт у Києві може запрацювати у звичайному режимі, без спецперепусток. А у школах та дитячих садочках може відновитися навчання.

Читайте також

Водночас заступник голови КМДА пояснив, що для міської влади в питаннях карантинних обмежень є найважливішою цифра кількості госпіталізованих у COVID-лікарнях.

Перебіг цієї хвилі вірусу відрізняється від попередніх тим, що набагато більше людей знаходяться в реанімації та мають тяжкий перебіг хвороби. Наразі в столиці близько 300 людей госпіталізовані, із яких понад 50 знаходяться на апаратах ШВЛ. Це є основний показник, на який ми звертатимемо увагу при ухваленні рішень, – пояснив він.

Нагадаємо, раніше міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що не виключає послаблення обмежень, що були запроваджені до 30 квітня, якщо ситуація з поширенням вірусу в столиці не погіршиться.

1