Київ може вийти з "червоної" зони карантину до травневих свят - Рубан

Показники госпіталізацій та виявлення важких випадків захворювання залишаються високими
Київ може вийти з "червоної" зони карантину до травневих свят - Рубан
Коронавірус, карантин (фото: УНІАН)
21 Квітня 2021, 23:02
читать на русском

Київ може вийти з "червоної" зони карантину до травневих свят, оскільки спостерігається позитивна динаміка за кількістю інфікувань COVID-19.

Як повідомив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан в етері телеканалу "Україна 24", столиця днями може перейти до "помаранчевої" зони.

Спостерігаємо зниження показників захворювання. Але показник госпіталізацій, виявлення важких випадків захворювання залишаються високими. У нас є позитивна динаміка і ми можемо днями перейти до "помаранчевої" зони, - сказав Рубан.

Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов в етері програми "Ранок з Україною" заявив, що Київ може перейти одразу в "жовту" зону карантину вже до кінця місяця.

Є велика надія, що до 30 квітня Київ вже за всіма показниками зможе перейти з "червоного" рівня до "жовтого". Але все залежить від нас. COVID - він атеїст, для нього немає Свята, - сказав глава МОЗ.


Контекст. Київ перебуває у "червоній" зоні карантину, а міська влада ввела локдаун від 5 квітня суворі обмеження.

Оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на 2 тижні, тобто до 30 квітня.

Водночас Парламент.UA стало відомо з власних джерел, що Київ перебуватиме у "червоній" зоні карантину щонайменше до 10 травня. Ймовірність виходу до "помаранчевої" зони можлива лише після травневих свят.

Читайте також

1