Як правильно вибрати повербанк для смартфона, ноутбука та планшета

Повербанк необхідно мати на випадок відключення електроенергії
Як правильно вибрати повербанк для смартфона, ноутбука та планшета
12 Листопада 2022, 17:32
читать на русском

Повербанк – ґаджет, який потрібно мати поряд у будь-якому випадку. Сьогодні це необхідний пристрій у вашій сумці, який допоможе продовжити роботу смартфона, ноутбука чи навушників, особливо у випадку відключення електроенергії.

При виборі повербанку потрібно врахувати кілька важливих аспектів, які допоможуть вам зекономити, та підібрати саме те, що вам потрібно.

Важлива порада – обирайте повербанк, який підходить до пристрою, який ви хочете зарядити.

Обираючи повербанк, зверніть увагу на наступні питання:

  • Яка місткість необхідна для зарядки вашого пристрою?
  • Чи підтримує ваш пристрій швидку зарядку?
  • Якщо ви хочете зарядити ноутбук, то який тип роз'єму має цей ноутбук?
  • Скільки пристроїв ви хочете зарядити одним повербанком?

Павербанки для смартфонів

Хороший повербанк для смартфона не повинен бути занадто великим, але він повинен мати достатню місткість. Наприклад, повербанк на 10 000 мАг дозволить вам зарядити смартфон приблизно 2 рази. Цього буває достатньо і розміри таких додаткових батарей зазвичай не перевищують сам смартфон.

Більші моделі на 20 000 мАг і більше, стануть у пригоді для походу на вихідні, або ж якщо ви не зможете зарядити смартфон протягом кількох днів. Однак така батарея матиме більший розмір і переносити її в кишені вже не вийде.

Багато смартфонів підтримують швидку зарядку. Перевірте, чи підтримує обраний вами повербанк функцію швидкої зарядки чи Power Delivery для iPhone. Це не обов'язково – ваш смартфон заряджатиметься навіть тоді, якщо повербанк не підтримує цих функцій, однак з ними це відбуватиметься в кілька разів швидше.

Зарядка для ноутбука

Для того, щоб зарядити ноутбук за допомогою повербанка потрібно три речі.

По-перше, сам повербанк повинен мати місткість не менше 20 000 мАг і звісно ж краще, щоб об'єм був більшим.

По-друге, повербанк повинен підтримувати високу потужність зарядки. Скільки – залежить від ноутбука. Chromebook і MacBook Air вимагають щонайменше 30-ватного повербанка. MacBook Pro 13 дюймів вимагає 61 Вт, MacBook Pro 15 дюймів – 87 Вт, а MacBook Pro 16 дюймів – не менше 96 Вт. Перевірте свій старий зарядний пристрій для ноутбука, щоб дізнатися, яка потужність вам потрібна.

По-третє, перевірте чи сумісний ваш павербанк з конкретною моделлю ноутбука. Може бути, що павербанк підтримує лише зарядку пристрою через роз'єм USB-C. В такому випадку вам потрібно впевнитися, що ваш ноутбук має такий роз'єм і підтримує можливість зарядження батареї з його допомогою.

Повербанк для планшета

Тут поради практично такі ж, як і при виборі повербанка для смартфона. Єдина особливість, варто обирати повербанк з більшою місткістю, оскільки батарея планшета зазвичай має дещо більшу місткість ніж у смартфона.

Наприклад, з місткістю 20 000 мАг ви зможете зарядити свій планшет від 1 до 1,5 раза. Якщо у вас дуже великий планшет, наприклад, iPad Pro 12,9 дюйма, вибирайте місткість до 27 000 мАг.

Важливо! Майте на увазі, що повербанки місткістю понад 27 000 мАг не можна брати з собою в літак.

Повербанки для планшетів мають мінімальну потужність 10 Вт, що робить зарядку досить швидкою. Планшети, які підтримують швидку зарядку, такі як iPad (2019) і будь-який iPad Pro, можна зарядити до 50% всього за 1 годину за допомогою повербанка з підтримкою Power Delivery.

Нагадаємо, Держспецзв’язку дало кілька рекомендацій про збереження заряду смартфона якомога довше.

Читайте також

1