Екснардеп-військовослужбовець Олег Ляшко втрапив у скандал: на нього скаржаться товариші по службі
Готувати домашнє морозиво можна усією родиною, а потім разом смакувати результат. Домашнє морозиво можна прикрасити на свій смак, придбати спеціальну ложку, аби викладати його у заздалегідь придбанні картонні або вафельні стаканчики. З нього можна робити шейки та інші молочні напої.
Домашнє морозиво з молока: простий рецепт
Інгредієнти:
- молоко від 3.2% жирності – 1 склянка
- яйце куряче – 1 штука
- цукор – 2 столові ложки
- ванілін до смаку
Розітріть яйце з цукром та ваніліном, не збиваючи масу. Влийте цівкою молоко, розмішуючи масу.
Поставте на вогонь, проте не кип'ятіть суміш. Як тільки відчуєте, що вона починає закипати, зніміть з вогню.
Збийте масу міксером до стійких піків. Розкладіть по формах і поставте в морозилку на п'ять годин.
Смакуйте разом з ягодами або іншими топінгами.
Рецепт морозива пломбір: як приготувати класичний варіант прохолодного десерту
Інгредієнти:
- Вершки жирні (понад 30% жирності) – 400 мл
- Жирне молоко – 200 мл
- Жовтки курячих яєць – 4 штуки
- Пудра цукрова – 100 грамів
- Ваніль – 1 стручок
Розтираємо жовтки з пудрою та ваніллю, половинкою вмісту стручка (розрізати стручок та гострим ножем витягнути серединку) до білого кольору.
У сотейнику нагріваємо до кипіння молоко з іншою половиною ванілі. Додаємо цівкою молоко у яєчно-пудрову масу. Добре перемішуємо.
Масу ставимо на вогонь і слідкуємо, щоб вона не кипіла.
Залишаємо остигати на декілька годин на кухні, згодом – на годину у холодильнику.
Збиваємо холодні вершки до пишної маси. Поєднуємо їх з яєчною сумішшю, яка охолола. Слідкуйте за тим, аби не перебити суміш.
Ставимо у морозилку і кожну годину збиваємо морозиво міксером протягом 5 хвилин. Робимо так чотири рази.
Через три години вже можна смакувати холодний десерт.
Морозиво з йогурту
Інгредієнти:
- йогурт натуральний без добавок – 400 мл
- ягоди (полуниця, чорниця чи лохина) – 150 грамів
- какао – 1 столова ложка
- мед, сироп агави або еритрол – 1 столова ложка
Беремо йогурт, ділимо навпіл. До однієї місткості додаємо какао та підсолоджувач (який вам більше до вподоби) і збиваємо міксером.
До іншої місткості з йогуртом додаємо підсолоджувач та ягоди. Збиваємо блендером.
Заморожуємо суміш у різних формах і тримаємо у морозилці протягом трьох годин.
Якщо не можете витягнути морозиво з форми, трохи потримайте його у гарячій воді.
Читайте також