Як приготувати домашнє морозиво: три прості рецепти

Зробити морозиво вдома можна без спеціальних гаджетів і з продуктів, які спокійно можна придбати в магазині або на базарі
Як приготувати домашнє морозиво: три прості рецепти
Літо, морозиво (Фото: Парламент.UA)
13 Травня 2023, 21:58
читать на русском

Готувати домашнє морозиво можна усією родиною, а потім разом смакувати результат. Домашнє морозиво можна прикрасити на свій смак, придбати спеціальну ложку, аби викладати його у заздалегідь придбанні картонні або вафельні стаканчики. З нього можна робити шейки та інші молочні напої.

Домашнє морозиво з молока: простий рецепт

Інгредієнти:

  • молоко від 3.2% жирності – 1 склянка
  • яйце куряче – 1 штука
  • цукор – 2 столові ложки
  • ванілін до смаку

Розітріть яйце з цукром та ваніліном, не збиваючи масу. Влийте цівкою молоко, розмішуючи масу.

Поставте на вогонь, проте не кип'ятіть суміш. Як тільки відчуєте, що вона починає закипати, зніміть з вогню.

Збийте масу міксером до стійких піків. Розкладіть по формах і поставте в морозилку на п'ять годин.

Смакуйте разом з ягодами або іншими топінгами.

Рецепт морозива пломбір: як приготувати класичний варіант прохолодного десерту

Інгредієнти:

  • Вершки жирні (понад 30% жирності) – 400 мл
  • Жирне молоко – 200 мл
  • Жовтки курячих яєць – 4 штуки
  • Пудра цукрова – 100 грамів
  • Ваніль – 1 стручок

Розтираємо жовтки з пудрою та ваніллю, половинкою вмісту стручка (розрізати стручок та гострим ножем витягнути серединку) до білого кольору.

У сотейнику нагріваємо до кипіння молоко з іншою половиною ванілі. Додаємо цівкою молоко у яєчно-пудрову масу. Добре перемішуємо.

Масу ставимо на вогонь і слідкуємо, щоб вона не кипіла.

Залишаємо остигати на декілька годин на кухні, згодом – на годину у холодильнику.

Збиваємо холодні вершки до пишної маси. Поєднуємо їх з яєчною сумішшю, яка охолола. Слідкуйте за тим, аби не перебити суміш.

Ставимо у морозилку і кожну годину збиваємо морозиво міксером протягом 5 хвилин. Робимо так чотири рази.

Через три години вже можна смакувати холодний десерт.

Морозиво з йогурту

Інгредієнти:

  • йогурт натуральний без добавок – 400 мл
  • ягоди (полуниця, чорниця чи лохина) – 150 грамів
  • какао – 1 столова ложка
  • мед, сироп агави або еритрол – 1 столова ложка

Беремо йогурт, ділимо навпіл. До однієї місткості додаємо какао та підсолоджувач (який вам більше до вподоби) і збиваємо міксером.

До іншої місткості з йогуртом додаємо підсолоджувач та ягоди. Збиваємо блендером.

Заморожуємо суміш у різних формах і тримаємо у морозилці протягом трьох годин.

Якщо не можете витягнути морозиво з форми, трохи потримайте його у гарячій воді.

Читайте також