Як привести себе у форму після новорічних свят: поради лікарів

Найперше треба скоригувати режим приймання їжі та сну
Як привести себе у форму після новорічних свят: поради лікарів
дієтичне харчування
2 Січня 2024, 22:52
читать на русском

Для того, щоб привести себе у форму після новорічних свят, найперше, що потрібно зробити – відрегулювати режим сну. Лягати не пізніше 22:00-23:00 години. Для того, щоб всі гормони на наступний день гарно працювали. Основна задача для вирівняння режиму прийому їжі – не їсти після 19:00 взагалі.

Про це пишуть ФАКТИ ICTV.

По-друге, потрібно зменшити кількість продуктів, які дуже калорійні та були у великій кількості на новорічному столі.

Раціон потрібно скласти так, щоб він був дуже простий та не мав високу калорійність.

Наприклад, шматок м’яса або риби, порізані овочі з ложкою оливкової олії, замість усіляких м’ясних виробів (ковбаси, сосиски), багатокомпонентних салатів з майонезом або сметаною.

По-третє, перестати харчуватися дуже часто, потрібно робити паузи. Оптимальніше, якщо це буде триразове харчування: сніданок, обід, вечеря. Організм між проміжками прийому їжі буде відпочивати та печінка добре працюватиме.

Для того, щоб покращити функцію печінки та вивести токсичні речовини, обов’язково до раціону потрібно включити зелень, свіжі овочі, додати ферментовані (квашена капуста, мочені помідори, огірки), але без додавання цукру та оцту.

Заморожені ягоди є гарними антиоксидантами. Обов’язково потрібно зменшити цукри. Замість тістечок, печива, цукерок, краще залишити щось одне, оптимальніший варіант – звичайний чорний шоколад.

Чим простіше буде їжа, тим швидше організм налагодить роботу гормонів та прийде у потрібний візуальний стан. Якщо людина постійно зберігає нормальний спосіб життя і тільки на новорічні свята дозволила собі з’їсти більше ніж треба, то перший тиждень після такої дієти може бути затримка води. Щоб ця вода пішла, потрібно плавно повернутися до того режиму, який був.

Ще один варіант легкого розвантаження – супи-пюре, але вони повинні бути нежирні. Наприклад, овочевий, гарбузовий, броколі, сочевиці.

Основним механізмом для покращення самопочуття та виведення продуктів обміну речовин – є вода. Між прийомами їжі краще споживати по 300-400 мл звичайної води, загалом за день 1-1,5 літри. Якщо виключити з раціону те, що не корисне, потім додати корисне, то все буде добре.

Не голодуйте! Багато людей спочатку наїдаються, а потім голодують. Це дуже погано для організму, оскільки збиває нормальну роботу гормонів та наслідки можуть бути різними. Частіше за все вага навпаки починає набиратися та з’являються проблеми зі здоров’ям.

Головне – плавно повернутися до нормального образу життя без переїдання.

Ідеально було б до цього всього підключити ходьбу. Якщо кожного дня ходити по 6-7 км, то увімкнуться метаболічні процеси. Вся надлишкова вода та підшкірна клітковина почне витрачатися, людина швидко прийде до ладу. Опісля ходьби можна також виконувати легкі вправи.

Нагадаємо, раніше дієтологи розповіли, як правильно поводитися, аби не переїдати та не перепивати за святковим столом.

Читайте також

1