Як Україна може уникнути сценарію тривалої війни: пояснення генерала армії США

Україна має високі моральні стандарти, належний дух і мотивацію
Важливо
Як Україна може уникнути сценарію тривалої війни: пояснення генерала армії США
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
14 Травня 2022, 13:39
читать на русском

Генерал армії США Веслі Кларк вважає, що Україна зможе уникнути сценарію тривалої війни. Це можливо, якщо буде бойова спроможність та достатньо зброї.

Веслі Кларк - чотиризірковий генерал армії США, Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках. Своє бачення ситуації в Україні він висловив під час спеціальної військової панелі Київського безпекового форуму, пише "Укрінформ".

Якщо в України буде бойова спроможність відкинути російські війська на Донбасі, розрізати поступово їхні сили в Херсоні, в Херсонській області, закрити їм доступ до Криму і йти у двох напрямках, і на сході, і на півдні, і розрізати їхні війська, - зазначив він.

За його словами, треба отримати мобільні засоби захисту, і тоді закрити ці котли чи оточення у двох місцях. А для цього потрібні танки, РСЗВ, гелікоптери, літаки, такі як Су, як F-16 і т.д. І для цього потрібні належні логістичні спроможності та відповідні дані розвідки.

Якщо Україна має високі моральні стандарти, належний дух і мотивацію, отримає належне обладнання, озброєння і техніку, і в тому числі і Міг-35, інші види гелікоптерів і літаків від країн-друзів, то ми зможемо уникнути сценарію тривалої війни, - вважає Кларк.

Крім цього, Росія не має уявлення про те, що відбудеться, якщо швидко діяти.

Нагадаємо, глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів, від чого буде залежати подальший хід війни з росією. За його словами, саме битва за Донбас буде вирішальною.

Читайте також