Як в Україні будуть платити пенсії від 1 вересня: існує два способи

Пенсіонер самостійно обирає спосіб виплати
Головне
Як в Україні будуть платити пенсії від 1 вересня: існує два способи
Пенсіонер отримує пенсію (Фото: UA.NEWS)
17 Серпня 2021, 11:44
читать на русском

В Україні від 1 вересня порядок виплати пенсії не змінюється. Пенсіонери будуть отримувати гроші як і раніше двома способами: або через АТ "Укрпошта", або через установи банків.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Відповідно до статті 47 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" є два способи виплати пенсії:

  • за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій,
  • або через установи банків.

Пенсію з доставкою за місцем фактичного проживання пенсіонера виплачує національний оператор поштового зв’язку – акціонерне товариство "Укрпошта".

Пенсіонер самостійно обирає спосіб виплати пенсії, а зміна способу виплати пенсії проводиться на підставі заяви одержувача пенсії.

Враховуючи зазначене, пенсіонери й після 1 вересня за бажанням продовжуватимуть отримувати пенсії через АТ “Укрпошта” з доставкою додому чи у поштових відділеннях незалежно від свого віку, стану здоров’я (наявності інвалідності) або потреби у постійному сторонньому догляді, - повідомили в ПФУ.

Оплату послуг доставки пенсій здійснює за встановленими тарифами Пенсійний фонд України.

Нагадаємо, що пенсіонерам з окупованих територій на початок 2021 року заборгували 83 млрд гривень.

Читайте також