Як вчитимуться школярі наступного тижня: відповідь МОН

Через масовані ракетні удари від 10 жовтня всі навчальні заклади на тиждень перевели на дистанційку
Головне
Як вчитимуться школярі наступного тижня: відповідь МОН
Школа Фото: Pexels
14 Жовтня 2022, 18:32
читать на русском

Перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко під час брифінгу розповів, що у МОН вже ухвалили рішення щодо форми навчання у закладах освіти України. Однак остаточне рішення – за місцевою владою.

На сьогодні усі навчальні заклади України працюють дистанційно. Натомість з наступного тижня форму навчання – онлайн, офлайн чи змішана – визначатиме місцева влада та директори шкіл. Остаточне рішення, за словами Вітренка, ухвалить обласна військова адміністрація, враховуючи безпекову ситуацію на території регіону.

Також заступник очільника МОН розповів, що Сумщина зазнала масованих обстрілів з боку Росії. В області пошкоджені лінії електропередач і є проблеми з опаленням. Тож у навчальних закладах Сумщини запроваджують дострокові канікули.

Вітренко при цьому додав, що рішення про запровадження дострокових канікул та продовження онлайн-навчання ухвалюватиме місцева влада.

І вже відомо, що у Київській області через посилену загрозу ракетного обстрілу всі навчальні заклади продовжать працювати дистанційно до 21 жовтня. Натомість учні Львівської та Чернівецької областей повертаються за парти.

Нагадаємо, вранці 10 жовтня рашисти здійснили масовані ракетні атаки майже по всіх областях України.  11 жовтня масовані ракетні обстріли продовжувалися. Окупанти цілили по об'єктах інфраструктури України, зокрема по електростанціях. У низці регіонів були проблеми з електропостачанням.

1