Як відкрити криптокартку в Україні: покрокова інструкція

Українцям пояснили, що потрібно для оформлення криптокартки, які документи потрібно підготувати
Як відкрити криптокартку в Україні: покрокова інструкція
Криптовалюта (Фото: pexels)
9 Березня 2024, 19:53
читать на русском

Станом на кінець 2023 року приблизно 20% українців мають віртуальні активи. Це громадяни, які отримують дохід у криптовалюті або займаються трейдингом. Для того, щоб переводити цифрові гроші у фіат, часто використовуються криптокартки. Експерти пояснили, як можна відкрити криптокартку, і які документи для цього потрібні.

Як передає портал Мінфін, наразі є широкий асортимент криптокарток. Одними з найпопулярніших є Trustee картка та Weld card. Ці сервіси доволі прості у використані.

Як відкрити криптокартку Trustee Plus

Крок 1. Встановити на смартфон однойменний додаток. Після встановлення запустити додаток та обрати "Реєстрація". Згодом потрібно обрати країну, в якій було видано посвідчення особи (паспорт, закордонний паспорт тощо).

Крок 2. Перейти до етапу верифікації. Потрібно обрати функцію "Пройти самостійно", ввести email адресу. Згодом користувач повинен відповісти на декілька уточнюючих запитань: зокрема, мета використання криптовалюти і джерело доходів (наприклад, допомога від родини, робота тощо).

Крок 3. Потрібно обрати документ, за допомогою якого ви хочете пройти верифікацію. На вибір доступні варіанти:

  • ID-картка;
  • Закордонний паспорт;
  • Посвідка на проживання;
  • Паспорт старого зразку.

Крок 4. Потрібно зробити фотографію. Для цього можна використати селфі-камеру. Для фото треба буде трохи рухати головою так, як буде вказано на екрані. Після розпізнавання вашого документа такі поля, як ім'я, прізвище, дата народження будуть заповнені автоматично.

Крок 5. Вказати адресу проживання. Потім завершуємо процес верифікації.

Крок 6. Переходимо до гаманця та натискаємо "Картка". У В Trustee Plus доступні три цифрові активи, за допомогою яких можна здійснювати оплати, або ж знімати готівку в банкоматах: це BTC, ETH, USDT. Далі лишається сплатити випуск картки - 10 євро.

Як відкрити Weld-криптокартку

Крок 1. Встановити додаток Weld Money на смартфон. Потім провести реєстрацію за допомогою номеру телефона та email. Вводимо коди підтвердження, які надійдуть в SMS та на email. Встановлюємо пароль доступу до додатку Weld Money.

Крок 2. Натиснути "Отримати картку Weld Money". Через "Дію" треба надати доступ до особистих даних та пройти відео верифікацію.

Крок 3. Обрати резидентство. Фінансовий номер підтвердити за допомогою SMS.

Крок 4. Відповісти на питання. Зокрема, щодо працевлаштування, джерел доходу, розміру доходу. Також потрібно вказати, що особа не є політично значущою, а також не має зв'язків з росією.

Крок 5. Підписати документи та відкрити картку. До неї треба під'єднати до неї свій гаманець на біржі, або Weld Wallet (криптовалютний гаманець).

Де українці можуть використовувати криптовалюту

Співзасновник українського криптогаманця Trustee Plus Вадим Груша розповів, як українці можуть використовувати криптовалюту. Експерт зауважив, що в Україні вже є способи, які дозволяють оплачувати товари й послуги цифровими активами. Зокрема, використовувати криптовалюту, зауважив експерт, в Україні можна таким чином:

Онлайн-шопінг - за допомогою криптокарток клієнти можуть робити покупки практично на будь-якому сайті, який приймає безготівкові платежі;

Покупки та оплата послуг - є чимало компаній, які приймають криптовалюту (зокрема, магазини  електроніки «ТехноЇжак», «Стілус», Compx, Ipeople, туристична агенція JoinUP, мережа українських готелів Ribas Hotels Group, онлайн-школа цифрових професій SuperLudi та інші);

Виплата заробітної плати - цим користуються часто у сферах ІТ та криптовалют;

Донати - з початку повномасштабної війни Україна отримала близько 225 мільйонів доларів донатів саме у криптовалюті;

Подорожі - завдяки криптовалюті туристам не треба відкривати рахунки в місцевих банках або перевозити готівку за кордон.

Читайте також

1