Яким буде курс долара до кінця року: прогноз експерта

Існувала загроза, що курс американської валюти міг стати тризначним
Яким буде курс долара до кінця року: прогноз експерта
Гроші, долари / Фото: Pexels
22 Вересня 2022, 18:52
читать на русском

Курс долара в Україні в умовах війни вже давно міг перевищити 100 гривень. Однак цьому запобігла міжнародна допомога від партнерів.

Про це 24 каналу розповів голова Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Банкір зазначив, що зовнішньо-фінансова допомога від партнерів зростає:

Транш цього місяця був більшим, ніж нам було потрібно.

За його словами, це означає, що наші західні партнери розуміють ситуацію з економікою воюючої країни та підтримують її.

Бо зброя – зброєю, але якби в нас курс був захмарний, були б проблеми з виплатою зарплат та несплата пенсій, то це теж був би деструктивний фактор. І не знати, що гірше повпливало б на Україну – фактор війни чи економіки, – зазначив експерт.

Дубас каже, що наразі ситуація з економікою в Україні "нормальна", а це може означати, що до кінця року готівковий курс залишиться на рівні до 41 гривні за долар.

Але все буде залежати від того, як ми просуватимемося на фронті і чи продовжуватиметься фінансова підтримка українській економіці. Якщо це буде, то ми можемо сміливо розраховувати на те, що показники на обмінниках будуть такими ж до кінця року, – додав експерт.

Нагадаємо, в Україні повернутися до курсу долара, який був до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року, неможливо. Експерти зазначають, що курс валюти вкрай рідко відкочується до старих показників.

1