Яким буде курс долара в червні: прогноз експерта

Панічний попит на валюту можуть спровокувати сильні обстріли
Яким буде курс долара в червні: прогноз експерта
Долар, курс валют / Фото: Pexels
31 Травня 2023, 13:14
читать на русском

Готівковий курс долара в Україні у червні навряд чи зазнає значних змін і збережеться у межах коридору 37 - 38 грн/дол.

Такий прогноз зробив незалежний фінансовий експерт, кандидат економічних наук Олександр Хмелевський, допустивши, що деякі події здатні "викликати паніку і збільшити попит на готівкову валюту", передають Факти ICTV.

Серед ймовірних причин такого розвитку ситуації експерт назвав загострення бойових дій та ворожі атаки на критичну інфраструктуру і житлові будинки.

"Однак суттєвої девальвації готівкової гривні в червні не очікується. Курс коливатиметься в межах 37 - 38 грн за долар", - зазначив він.

На його думку, навіть попри те, що у червні НБУ повинен підготувати план заходів з ослаблення валютних обмежень на вимогу Міжнародного валютного фонду на початку літа він збереже офіційний валютний курс без змін.

Нагадаємо, керівники українських підприємств очікують на середнє значення обмінного курсу через 12 місяців на рівні 42,18 грн/долар. Девальваційні настрої бізнесу трохи покращали.

Курс долара в Україні до кінця 2023 року може перебувати у межах від 36,6 грн/дол. (прогноз Concorde Capital) до 45 грн/дол. (прогноз Morgan Stanley).

Читайте також

1