Японська молодь косплеїть українських кіборгів - фото

Японські юнаки роблять фотосесії у стилі захисників донецького аеропорту
Японська молодь косплеїть українських кіборгів - фото
Японці косплеять кіборгів (Фото: Борис Мороз Фейсбук)
16 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

Японська молодь виготовляє костюми і макети зброї у стилі українських військових – захисників Донецького аеропорту і влаштовує фотосесії у костюмах кіборгів. Це нова модна тенденція у країні Сонця, що сходить.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповів викладач Школи японської мови Daigaku Борис Мороз.

Учитель розповідає, що молодь Японії перебуває під величезним враженням, дізнавшись про подвиг українських військових, захоплюється їх мужністю і героїзмом. Тому стилізовані "під кіборгів" фотосесії стали новою молодіжною течією в Японії.

Мене приємно вражає те, що японські косплеєри роблять фотосети у сетапі "оборони донецького аеропорту". Ми живемо у країні, чиїх воїнів копіюють молоді хлопці в інших країнах, як міфічних героїв чи персонажів фільмів. Вони нашивають жовто-синій прапор на форму, та пишуть на великому прапорі "79 ОАЕМБр" як вони бачили у документалці про аеропорт. Вони їдуть за місто, фотографуються та ночують в уніформі та зі страйкбольними гвинтівками у підвалі розваленої будівлі. Щоб якось відчути бодай клаптик тієї героїчної атмосфери в далекій країні, де штурмові бригади 242 дні тримали аеропорт проти переважних сил противника. Ми за шість років пройшли шлях від країни, якої майже не існує, до країни, громадянами якої уявляють себе юнаки в фантазіях, - написав Мороз.

Косплеєри розповідають, що використовують страйкобольні гвинтівки і знаходять напівзруйновані будинки за межею міст та залишаються у них на ніч, щоби фото вийшли максимально автентичними та схожими на справжні.

Довідка: Косплей -  вид перфомансу, що полягає у зображенні в реальності певних відомих персонажів (інколи навіть ідей) із допомогою костюму та відповідних аксесуарів. Батьківщиною косплею вважають США.

Читайте також

Нагадаємо, що оборона Донецького аеропорту тривала від 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. 242 дні українські військові протистояли навалі бойовиків та російських окупантів. Бої за Донецький аеропорт почались 26 травня 2014 року, коли російсько-кремлівські терористи та чеченські бойовики захопили будівлі аеропорту тоді ще мирного Донецька. Цього ж дня українські військові завдали удар по позиціях російських терористів та встановили контроль над Донецьким летовищем.