Японські вчені розробили систему, здатну вловлювати коронавірус у диханні

Система здатна показати результат протягом приблизно однієї години
Японські вчені розробили систему, здатну вловлювати коронавірус у диханні
Дослідження (фото: Pexels)
21 Жовтня 2020, 05:19
читать на русском

Університет Тохоку і японська компанія Shimadzu, яка виробляє високоточне обладнання, розробили систему, яка дозволяє виявляти коронавірус у видихуваному людиною повітрі.

Розробники переконують, що вже завершили виготовлення прототипу тестової системи, передає NHK.

Вона складається з трьох компонентів. Перший абсорбує видихуване повітря протягом приблизно п'яти хвилин. Другий дезактивує всі коронавіруси, виявлені в видихах, і поглинає білки, що містяться у вірусах. Третій аналізує ці білки.

Науковці стверджують, що система здатна показати результат протягом приблизно однієї години.

Як пише видання, вже було проведено клінічне випробування за участю приблизно десяти інфікованих пацієнтів. Розробники продовжать випробування і роботу над тим, щоб зробити систему компактнішою та впровадити її в практичне застосування.

Читайте також

Нагадаємо, що вчені з Гонконзького університету завершили роботу над спеціальним носовим спреєм, що містить вакцину водночас від звичайного грипу та COVID-19: наступного місяця почнуться його випробування на людях.

Завдяки випробуванням на сирійських хом’яках китайські науковці з Гонконгу з’ясували, що певні препарати, які використовують для лікування інфекційних захворювань, є ефективними для придушення симптомів коронавірусу.

1