Ющенко: червону лінію Путін переступив, це кінець росії московської

Третій президент вважає, що війна в Україні нарешті пробудила Європу
Ющенко: червону лінію Путін переступив, це кінець росії московської
Лідер партії “Наша Україна” Віктор Ющенко (Фото: korrespondent.net)
25 Серпня 2022, 12:08
читать на русском

Третій президент Україні Віктор Ющенко вважає, що російський диктатор владімір путін переступив "червону лінію", коли ухвалив рішення почати війну в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю УП.

Червону лінію Путін переступив. Я до сьогоднішнього дня думаю, що це кінець росії московської. Я тішуся тим, що з кожним тижнем, місяцем на нашу сторону правильний світ приходить... Ми знаходимося у найбільшому альянсі демократичних сил після Другої світової війни, які стоять поряд з нами, які стоять за нами, - сказав президент.

Він каже, що наразі відбувається така сильна консолідація демократичних сил, якої не було ні в Першу, ні в Другу світову віну.

Ющенко вважає, що у створенні "путіна з фашистською символікою на Сході Європи" винна європейська політика, "яка вскормлювала його дуже рясними грішми".

А путін взамін запропонував Європі корупційний інтернаціонал, який привів до того, що кожен п'ятий чи третій політик, який закінчує кар'єру на Заході, зразу їде в Газпром, трудову книжку здає.

Однак, каже третій президент, Європа "змінюється зараз на очах", бо Україна "пробудила" її цією війною.

Він також вважає, що українців після цієї війни "європейський вибір більше не здадуть":

У мене душа спокійна в тому плані, що незалежно від того, хто в нас буде очолювати політичний рух в Україні і хто в нас лідер країни буде, якщо його кроки будуть дискусійні, м'яко кажучи, не будуть лягати в контекст оцих національних вимірів – завтра знову буде Майдан.

Читайте також наш матеріал: "Шість президентів незалежної України: хто і чим запам'ятався"

1