З 1 січня українцям у Німеччині підвищили соціальні виплати на 12%

Наразі всі українські біженці, які виїхали після початку повномасштабних бойових дій до Німеччини, отримують допомогу від Джобцентру
З 1 січня українцям у Німеччині підвищили соціальні виплати на 12%
Німеччина
3 Січня 2024, 21:55
читать на русском

Уряд ФРН із 1 січня 2024 року підвищує на 12% соціальну допомогу українцям, але деякі біженці можуть втратити виплати. Водночас міністр праці ФРН Хубертус Хайль оголосив: тим українцям, хто відмовився працювати, у перспективі взагалі скасують допомогу – принаймні на термін до двох місяці.

Про це пише Bild.

Для людей, які перебувають на соцзабезпеченні, проте не працюють, держава покриватиме лише витрати на проживання та комунальні послуги. Після двох місяців центр зайнятості повинен знову оцінити ситуацію і запропонувати одержувачу допомогу і нову роботу. У разі відмови знову можуть застосовуватись санкції.

Відповідний законопроєкт підготувало Міністерство праці під керівництвом Хайля: зараз він коригується урядом і незабаром надійде до Бундестагу. Швидше за все, нововведення набуде чинності на початку січня.

"Якщо проєкт буде реалізований швидко, ми зможемо спостерігати перші позитивні ефекти на ринку праці вже навесні 2024 року. Якщо закон справді буде ефективним, пів мільярда євро на рік, напевно, можна буде заощадити", – каже експерт із ринку праці Фрідріх Шнайдер.

Зазначимо, наразі всі українські біженці, які виїхали після початку повномасштабних бойових дій до Німеччини, отримують допомогу від Джобцентру.

Що треба знати про працевлаштування у цій країні та де шукати пропозиції роботи, можна прочитати за посиланням тут.

Читайте також