З 25 жовтня Україна перейшла на зимовий час

Стрілку годинника потрібно перевести на годину назад
З 25 жовтня Україна перейшла на зимовий час
Годинник (фото: Pexels)
25 Жовтня 2020, 06:01
читать на русском

В ніч з суботи на неділю, 25 жовтня, о 4:00 ранку стрілки годинника перевели на одну годину назад.

О 4.00 (четвертій) годині за київським часом скасовується дія літнього часу з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад.

Тобто, на циферблаті потрібно було встановити не 04:00, а 03:00.

Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України" з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, уряд України постановив запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Читайте також

Нагадаємо, Європейською Комісією запропоновано розглянути питання щодо можливого скасування переведення годинника двічі на рік. Кожна країна ЄС повинна до квітня 2021 року визначитись, на якому часі вона залишиться: на літньому або зимовому.

Мінекономіки здійснює моніторинг ініціатив Європейської Комісії щодо зміни порядку обчислення часу в ЄС. У разі прийняття на законодавчому рівні у ЄС рішення про скасування переведення годинників і з метою гармонізації нашого законодавства до ЄС, буде запропоновано Кабінету міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України.