З 26 січня Норвегія скасовує карантин для всіх туристів

Насамперед зміни стосуватимуться тих мандрівників, які не щеплені або використали вакцину, не схвалену ВООЗ
З 26 січня Норвегія скасовує карантин для всіх туристів
Норвегія / Фото: Pexels
26 Січня 2022, 11:01
читать на русском

З 26 січня до Норвегії пускатимуть усіх мандрівників, незалежно від статусу вакцинації та препарату, яким було зроблено щеплення від COVID-19.

Відповідне рішення ухвалив уряд країни, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Дотримуючись рекомендації Національного інституту громадської охорони здоров'я, ми скасовуємо вимогу про в'їзний карантин, оскільки він більше не вважається необхідним для інфекційного контролю. Правило набуває чинності з 26 січня 2022 року, - йдеться в повідомленні уряду країни.

Зазначається, що насамперед зміни стосуватимуться тих мандрівників, які не щеплені або використали вакцину, що не входить до списку схвалених Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Туристи будуть змушені надати для в'їзду довідку з негативним результатом ПЛР-тесту або експрес-тестування на коронавірусу, зробленого не раніше ніж за 24 години до в'їзду в країну. Після прибуття доведеться пройти ще одне тестування або протягом 24 годин після прибуття. У разі позитивного тесту пасажир має вирушити на самоізоляцію.

Також мандрівникам потрібно буде заповнити реєстраційну анкету. Виняток становлять діти віком до 16 років.

В уряді наголосили, що карантин під час в'їзду може бути знову запроваджено "в разі погіршення ситуації із зараженням або появи нового варіанта вірусу, який потребуватиме суворіших заходів".

Раніше всім іноземним громадянам, щепленим вакциною, що не входить до списку схвалених ВООЗ, необхідно було, крім тестування, дотримуватися 10-денного карантину. Його можна було скоротити після отримання негативного результату ПЛР або експрес-тесту, зробленого на третій день ізоляції.

Нагадаємо, що Німеччина виключила Україну зі списку країн підвищеного ризику через COVID-19 з 9 січня. Відтепер для українських туристів діють загальні правила в'їзду.