З київських медзакладів звільнились понад сім тисяч працівників

Майже половина з них – технічні робітники, не медики
З київських медзакладів звільнились понад сім тисяч працівників
Лікарі у захисних костюмах (фото: УНІАН)
17 Жовтня 2020, 07:18
читать на русском

За останні 9 місяців зі столичних медзакладів звільнились понад 7 тисяч працівників. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час онлайн пресконференції, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Загалом за 9 останніх місяців зі столичних медзакладів звільнились понад 7 тисяч працівників. Майже половина з них – технічні робітники, не медики. Та, на жаль, є й відтік медичних кадрів. Навіть в умовах постійних зусиль міста для поліпшення умов роботи медпрацівників, - заявив Кличко.

Він нагадав, що Київ виплачує медикам надбавку до заробітної плати з міського бюджету. На 9 місяців цього року столиця виділила на ці видатки майже один мільярд гривень.

Читайте також

Причини звільнення медиків – різні. Однією з вагомих причин є і пандемія. В ситуації стрімкого поширення вірусу, багато тих медпрацівників, які належать до груп ризику, вирішили не наражати себе на небезпеку і залишили роботу, – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що є й інші причини немалої кількості вільних вакансій у столичних медзакладах. На сьогодні їх майже 7,5 тисячі. Зокрема, й через те, що випускники, які навчалися за державним і місцевим замовленням (лікарі і середній медичний персонал), після навчання не йдуть працювати до комунальних лікарень. Вимогу відпрацювати у замовника не менше трьох років скасували в 2017 році.