З танком, диверсантами і заручниками: СБУ провела антитерористичні навчання (фото, відео)

Особливістю тренувань був пошук і нейтралізація одночасно декількох диверсійних груп поблизу кордону в нічний час
З танком, диверсантами і заручниками: СБУ провела антитерористичні навчання (фото, відео)
Служба безпеки України, СБУ Фото: ssu.gov.ua
19 Жовтня 2021, 05:10
читать на русском

Служба безпеки України провела багатоетапні антитерористичні навчання у прикордонних районах Вінницької області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Спецпризначенці знешкодили членів умовних диверсійно-розвідувальних груп, які планували вчинити вибухи на об’єктах Дністровського гідротехнічного каскаду і втекти до самопроголошеного Придністров'я, нелегально перетнувши державний кордон, - йдеться у повідомленні.

За легендою навчань, умовні диверсанти прибули в регіон із завданням спровокувати масштабну надзвичайну ситуацію. Порушники планували "підірвати" стратегічні об’єкти енергопостачання.

Відтак, спецслужбовці затримали одну з "диверсійних" груп поблизу їхньої схованки, під час спроби наблизитись до терористично уразливого об'єкта. Інша група після невдалої спроби "замінування" об'єкту критичної інфраструктури, захопила заручників та висунула вимоги до керівництва держави.

В результаті було проведено перемовини, під час яких силовикам вдалось відвернути увагу озброєних "диверсантів" та ліквідували їх. Усіх заручників звільнили.

Особливістю тренувань був пошук і нейтралізація одночасно декількох диверсійних груп поблизу кордону в нічний час. Це дало змогу змоделювати максимально складні й наближені до реальних умов антитерористичні навчання, - зазначили у пресслужбі.

У тренуваннях взяли участь підрозділи регіональних управлінь СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, представники органів влади і місцевого самоврядування.

Нагадаємо, 4 жовтня СБУ затримала розвідника "ДНР", який у 2014 році добивав поранених у бою українських військових.

Читайте також