З України намагались вивезти обладнання для військових кораблів - фото

Оборудку організували представники Миколаївської комерційної структури
З України намагались вивезти обладнання для військових кораблів - фото
Фото: ssu.gov.ua
24 Квітня 2021, 05:08
читать на русском

У Миколаївській області контррозвідники Служби безпеки України запобігли незаконному переправленню за кордон технологічного обладнання подвійного призначення. Під виглядом цивільної продукції іноземні замовники планували отримати агрегати для військових кораблів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідчі з'ясували, що оборудку організували представники місцевої комерційної структури, що спеціалізується на проєктуванні і виготовленні суднових і промислових вентиляційних систем. Контрольовані державою товари вони намагалися незаконно переправити за кордон.

Фото: ssu.gov.ua

Щоб реалізувати схему, підозрювані внесли до супровідної документації неправдиві відомості про сферу використання вантажу. Але продукцію затримали на митному посту та направили на експертизу.

Фото: ssu.gov.ua

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру організаторам та учасникам протиправної діяльності.

Фото: ssu.gov.ua

У межах кримінального провадження за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, що контррозвідники СБУ попередили у Миколаєві спробу прихованого вивезення з території України авіаційного обладнання військового призначення для потреб однієї з країн Близького Сходу.

Читайте також