За ефективність: новий керівник "Укроборонпрому" за місяць роботи отримав 703 тисячі гривень - відео

Зарплата Юрія Гусєва становила 398 тисяч гривень, а решту – премія за ефективність роботи
За ефективність: новий керівник "Укроборонпрому" за місяць роботи отримав 703 тисячі гривень - відео
Юрій Гусєв (Фото: “Укроборонпром”)
12 Лютого 2021, 21:26
читать на русском

Новий керівник державного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв  за перший місяць роботи отримав майже 400 тисяч гривень заплати і ще стільки ж премії за ефективність роботи.

Про це сам Гусєв розповів в інтерв`ю телеграм - каналу  Пульс України.

Загалом дохід Гусєва в "Укроборонпромі" за перший місяць роботи становив 703 тисячі гривень.

Сам Гусєв пояснив це тим, що в цю суму увійшли не тільки 398 тисяч гривень  зарплати, а й майже така ж сума бонусів - за ефективність роботи.

Нагадаємо, що 24 грудня глава концерну Юрій Гусєв заявив, що державний концерн "Укроборонпром" планують ліквідувати до кінця червня 2021 року і створити на його основі оборонний холдинг у формі акціонерного товариства.

Державний концерн "Укроборонпром" планують розділити на два великі холдинги, один займатиметься оборонною сферою, а другий – аерокосмічною, тобто  холдинги матимуть різну спеціалізацію. Перший, "Оборонні системи України", об’єднає 65 підприємств у шість субхолдингів і забезпечуватиме потреби ЗСУ. Другий, аерокосмічний холдинг буде займатися космічною галуззю.

Щодо деталей реформи "Укроборонпрому" також відомо наступне:

  1. Державні підприємства перетворяться на акціонерні товариства.
  2. Підприємства матимуть можливість об'єднання з вітчизняними та іноземними партнерами, залучення прямих, зокрема й іноземних, інвестицій.
  3. В холдингах практикуватимуть сучасні методи управління, які убезпечать від корупційних ризиків, конфлікту інтересів та прямого політичного впливу.