"Укроборонпром" планують ліквідувати до кінця червня 2021 року

Замість "Укроборонпрому" створять оборонний холдинг у формі акціонерного товариства
"Укроборонпром" планують ліквідувати до кінця червня 2021 року
Юрій Гусєв (Фото: “Укроборонпром”)
24 Грудня 2020, 13:55
читать на русском

Державний концерн "Укроборонпром" планують ліквідувати до кінця червня 2021 року і створити на його основі оборонний холдинг у формі акціонерного товариства.

Про це повідомив глава концерну Юрій Гусєв, передає пресслужба "Укроборонпрому".

Гусєв зокрема повідомив, що  підписав наказ про старт корпоратизації Концерну. Таким чином запущено створення стратегічних груп з підготовки "Укроборонпрому" до цього процесу.

Реформа "Укроборонпрому" передбачає, що 65 найперспективніших підприємств концерну об’єднають у новий державний оборонний холдинг. Будуть створені галузеві бізнес-одиниці (ГБО) у формі акціонерних товариств, які будуть об’єднані за напрямами: авіаремонтний, бронетехніки, радарних систем, морських систем, високоточного озброєння, боєприпасів і спецхімії,- розповів Гусєв.

Створення холдингової компанії та ГБО має бути завершене у 2021 році. Буде запроваджено нову модель корпоративного управління відповідно до принципів і рекомендацій Організації економічного співробітництва та розвитку (прозорість, підзвітність, незалежне врядування, контроль). Діяльність керівного холдингу та ГБО контролюватимуть Наглядові ради.

Читайте також

Упродовж року має бути проведена інвентаризація усього майна та інтелектуальної власності. До 30 квітня 2021 року – очікується ухвалення ВРУ законопроєкту №3822, який стане офіційним початком трансформації Укроборонпрому. До кінця червня 2021 року – ліквідація держконцерну, - зазначено в повідомленні.

Також Гусєв повідомив, що затверджена нова структура "Укроборонпрому", яка передбачає появу підрозділу з інновацій та науково-технічної роботи.

Ми плануємо оголосити конкурс на посаду директора цього підрозділу. Це буде підрозділ, який займатиметься координацією питань, пов’язаних з науково-технічним розвитком та інноваціями. Ми маємо величезний потенціал напрацювань конструкторських бюро державних підприємств. Це потрібно проаналізувати і реалізувати впровадження інновацій", – пояснив він.

Нагадаємо, 9 грудня Кабінет Міністрів України анонсував передачу в управління Фонду держмайна 17 підприємств "Укроборонпрому", які не ведуть економічної діяльності.