За ігнорування повітряної тривоги у Кременчуці посилять відповідальність

Трагедії у ТРЦ можна було запобігти
За ігнорування повітряної тривоги у Кременчуці посилять відповідальність
Обстріл ТРЦ у Кременчуці Фото: https://t.me/kt20220224/1028
28 Червня 2022, 11:53
читать на русском

У Кременчуці збираються посилити відповідальність власників ТРЦ та магазинів, які ігнорують сигнали повітряної тривоги та продовжують працювати попри звуки сирен.

Про це повідомив Кременчуцький міський голова Віталій Малецький.

Відпрацювали посилення відповідальності власників ТРЦ, магазинів та інших місць масового скупчення людей за недотримання правил евакуації під час повітряної тривоги. В Україні війна, нехтувати повітряною тривогою - це злочин, що в черговий раз показала трагедія у "Амсторі". Тому звертаюся до закладів усіх форм власності: під час повітряних тривог має проводитися евакуація відвідувачів та персоналу до укриттів. У разі порушення цієї вимоги будемо вживати заходи включно з кримінальними справами та закриттям закладів, - написав він у Фейсбуці.

Малецький повідомив, що трагедії у ТРЦ можна було запобігти, якби керівництво реагувало на повітряну тривогу та зачиняло заклад:

Як вже стало відомо слідству, адміністрація "Амстору" повідомила у чаті ТРЦ, що з 23 червня ТРЦ не буде зачинятися під час повітряної тривоги. Жах, - зазначив він та показав скрін з чату, де адміністрація закладу оголосила про рішення не зачиняти ТЦ під час сирени.

Оголошення ТРЦ "Амстор" Фото: https://www.facebook.com/vitalii.maletskyi.official

Нагадаємо, 27 червня російські війська завдали ракетного удару по ТРЦ у Кременчуці. Президент Зеленський засудив дії рашистів та повідомив, що у торговому центрі перебували до тисячі людей, в основному, жінки з дітьми.

Станом на ранок 28 червня було відомо про 18 загиблих внаслідок ударів по ТЦ, ще 59 осіб постраждали. 40 людей вважаються зниклими безвісти.

Мер Кременчука через трагедію оголосив триденну жалобу у місті.