За порушниками карантину в Україні слідкуватимуть спеціальні камери

Перші такі камери встановлять у Києві та Харкові, або Дніпрі
Головне
За порушниками карантину в Україні слідкуватимуть спеціальні камери
Камера фіксації порушень на дорогах (фото: УНІАН)
12 Жовтня 2021, 21:01
читать на русском

Через місяць в Україні порушників карантину будуть "виловлювати" спеціальні камери спостереження.

Про це ТСН.ua повідомив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін.

За його словами, у рамках пілотного проєкту в листопаді у двох найбільших містах країни запрацюють перші відеокамери для контролю за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції. Їх встановлять у Києві та Харкові або Дніпрі.

Санлікар (досьє Кузіна) пояснив, що "завдяки встановленню відеокамер буде відбуватися деперсоналізована оцінка умовного відсотка дотримання протиепідеміологічних норм".

Тобто в автоматичному режимі зчитується кількість людей, які проходять вздовж камери або зони її дії, і скільки з них у масках, скільки дотримуються дистанції. Зараз вже розроблені повні комплекти документів для проведення біоетичної експертизи та встановлення таких камер. Пілот планується зробити у двох великих містах - Київ і в Харкові або Дніпрі. Ми очікуємо, що цей пілот буде запущене не раніше аніж 1 листопада цього року. І перші результати вже зможемо отримати за два тижні, - сказав він.

Кузін пояснив, що камери не будуть ідентифікувати особу порушника, а лише відстежуватиме загальний відсоток порушень протиепідеміологічних вимог.

Нагадаємо, столична поліція на прохання Київської міської державної адміністрації почала проводити у місті спеціальні рейди, аби виявляти порушників маскового режиму.

Читайте також

1