За програмою "5-7-9" бізнесу виплатили майже 19 млрд грн - Мінекономіки

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства та торгівлі
За програмою "5-7-9" бізнесу виплатили майже 19 млрд грн - Мінекономіки
Документи (фото: Pexels)
25 Січня 2021, 18:15
читать на русском

Від старту програми банки-учасники видали 8 143 кредитів на загальну суму 18,89 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Так, 11,5 млрд грн становить рефінансування попередньо отриманих позик, а 3,5 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції. Ще 3,9 млрд грн громадяни отримали як антикризові кредити під 3%.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (54%), торгівлі та виробництва (18%) та промислового перероблення (16%).

За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

За останній тиждень банки-учасники програми "Доступні кредити 5-7-9%" підписали 186 договорів на суму 416 млн грн. Зокрема, 275 млн грн від загальної суми укладених за останній тиждень угод складають інвестиційні кредити, а антикризові позики під 3% - 247 млн грн.

Нагадаємо, що в кінці грудня минулого року Кабмін схвалив зміни до державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" для підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину. Доповнена програма передбачає заходи, які є універсальним та дієвим механізмом кредитування мікро- та малого бізнесу з фінансовою державною підтримкою суб’єктам підприємництва незалежно від сфери їх діяльності.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко повідомив, що з 2020 року програмою "5-7-9" може користуватись і середній бізнес також.

1