За рік на Зеленського витратили 30 мільйонів грн бюджетних коштів - розслідування

Найбільша стаття видатків на президента – це оплата перельотів
Важливо
За рік на Зеленського витратили 30 мільйонів грн бюджетних коштів - розслідування
Володимир Зеленський (фото: офіс президента)
23 Лютого 2021, 12:25
читать на русском

За 2020 рік забезпечення діяльності президента Володимира Зеленського коштувало українцям мінімум 30,8 мільйона гривень бюджетних коштів.

Про це йдеться у сюжеті Bihus.Info 

Найбільша стаття видатків на президента – це оплата перельотів. Мова йде і про внутрішні, і про закордонні візити. У 2020-му Зеленський "налітав" на понад 22 мільйони гривень. Наприклад, переліт президентського борту маршрутом Київ – Цюріх – Тель-Авів – Київ у січні 2020-го коштував 2,5 мільйони гривень, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що автобаза Держуправління справами за рік витратила ще 4,8 мільйона гривень – на пальне, оплату добових та проживання працівників у відрядженнях з президентом.

Утримання будинку, де нині мешкає Зеленський, у 2020 році коштувало 3,4 мільйона, - повідомляється у сюжеті.

Читайте також

До того ж новорічний візит Зеленського в Івано-Франківську область коштував мінімум 391 тисячу гривень. Там, в президентській резиденції "Синьогора", він зустрів Новий рік. Прийом Зеленського у резиденції коштував 100 тисяч гривень, а переліт з Києва до Карпат – ще 138 тисяч гривень. Крім того, 153 тисячі гривень пішло на оплату відрядження для 15 співробітників президентської автобази.

Журналісти підкреслюють, що це не точні дані витрат Зеленського, оскільки не можливо підрахувати витрати  Управління держохорони на захист президента і його родини через засекреченість інформації.

Нагадаємо, що на перельоти державних делегацій за участю президента України Володимира Зеленського у 2020 році Державне управління справами витратило 22,25 млн грн.

1