За вбивство ексміністру Кожарі загрожує 15 років тюрми

За умисне вбивство судитимуть ексміністра закордонних справ
Важливо
За вбивство ексміністру Кожарі загрожує 15 років тюрми
Вручення підозри ексміністру Фото: Нацполіція
24 Грудня 2020, 08:55
читать на русском

У Київській області за скоєння умисного вбивства судитимуть ексміністра закордонних справ Леоніда Кожару.

Як повідомляє поліція Київської області, правоохоронці зібрали доказову базу щодо причетності чоловіка до злочину та за погодженням прокуратури області скерували обвинувальний акт до суду.

За вбивство Кожарі загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 22 лютого в одному з будинків села Чайки Києво-Святошинського району знайшли тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови.

Встановлено, що у день вбивства у будинку перебувало троє осіб: подружжя і їхній гість. Під час розпиття алкогольних напоїв між чоловіками на кухні сталася сварка, яка переросла у бійку. Згодом господар будинку пішов до спальної кімнати, взяв пістолет і, повернувшись на кухню, вистрілив у товариша.

Читайте також

У вбивстві підозрюють ексміністра закордонних справ Леоніда Кожару.

Слідство вважає, що колишній міністр закордонних справ вбив бізнесмена Сергія Старицького, а потім інсценував його самогубство.

Поліція Київщини відпрацювала різні версії події, також для встановлення всіх обставин слідчі провели низку експертиз, зокрема судово-медичну, молекулярно-генетичну, дактилоскопічну, балістичну та слідчий експеримент. За їх результатами було зібрано достатньо доказів для повідомлення 57-річному жителю села Чайки підозри у скоєнні умисного вбивства, - зазначають правоохоронці.