Заборона пластикових пакетів в Україні: коли стартує перший етап "реформи"

Від 10 грудня із супермаркетів та магазинів зникнуть безплатні пакети
Важливо
Заборона пластикових пакетів в Україні: коли стартує перший етап "реформи"
Каса в магазині (Фото: Міністерство фінансів України)
30 Листопада 2021, 20:13
читать на русском

В Україні стартує перший етап так званої "екологічної реформи" - під забороною опиниться безоплатне розповсюдження пластикових пакетів.

Як повідомили у Мінекології, вже з 10 грудня вводиться в дію Закон № 1489-IX "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України". А саме починає діяти перший етап обмежень.

За інформацією відомства, у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів, окрім біорозкладних, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинною упаковкою для свіжої риби, м’яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду.

До порушників цієї вимоги застосовуватимуться адміністративно-господарські санкції.

Мета такого рішення – запобігти утворенню пластикових відходів. Адже, коли ми менше використовуємо пакети, то менше продукуємо сміття, яке потім опиниться на звалищі, а отже у довкіллі, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні хочуть ввести офіційні ціни на одноразові пластикові пакети у супермаркетах та магазинах. Йдеться про ті пакети, які покупці можуть брати безкоштовно. Зокрема в овочевих відділах, для сипких продуктів та на касах.

Читайте також