Забрати авто зі штрафмайданчика можна за лічені хвилини: як це зробити

Це дозволить зменшити черги та збільшити швидкість видачі авто
Забрати авто зі штрафмайданчика можна за лічені хвилини: як це зробити
Автомобіль Фото: Парламент.UA
17 Листопада 2020, 16:54
читать на русском

У Києві запрацював сервіс повернення автомобіля зі штрафмайданчика, який дозволить зекономити час водіїв та зменшить черги у пунктах видачі.

Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов, передає офіційний портал Києва.

Зазначається, що разом із Нацполіцією та Kyiv Smart City Департамент транспортної інфраструктури розробили та впровадили сервіс, який дозволить економити час водіїв та зменшить черги у пунктах видачі на 25-30%.

Щоб скористатися сервісом потрібно ввести дані автомобіля у додатку Kyiv Smart City. На основі цієї інформації буде створена електронна заява на повернення авто. Водієві достатньо видрукувати заяву і прямувати одразу на штрафмайданчик до представника поліції, який там же просканує заяву та видасть автомобіль. До речі, на численні прохання водіїв збільшили час роботи штрафмайданчиків у суботу – з 09:00 до 17:00, – йдеться у повідомленні.

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури, цей сервіс вкрай потрібний.

Читайте також

Як скористатись сервісом у додатку Kyiv Smart City?

  1. Перейти до вкладки "Міські сервіси" – "Сервіси водія" – "Евакуація" і ввести номер автомобіля. Там же можна переглянути деталі евакуації, доказову базу з фотоматеріалами.
  2. Створюється електронна заява після того, як буде надана вся необхідна інформація. Якщо дані внесені до 18:00, вона буде підтверджена того ж дня. Якщо після 18:00 – наступного дня, про що водій отримає сповіщення.
  3. Видрукувати заяву.
  4. Підписати заяву та прямувати одразу на штрафмайданчик.
  5. Показати документ працівнику поліції та отримати своє авто за кілька хвилин зі штрафмайданчика.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. № 1306, якими передбачена низка нововведень для забезпечення безпеки дорожнього руху.

1