Забудовник ЖК у Києві замість паркінгу побудував автомийку - відео

Забудовник у столиці ошукав інвесторів
Забудовник ЖК у Києві замість паркінгу побудував автомийку - відео
Будівництво ЖК “Місто квітів” Фото: https://www.facebook.com/MistoKvitiv/photos/1481642955510470
8 Грудня 2021, 11:00
читать на русском

У столичному житловому комплексі "Місто квітів" інвестори залишилися без обіцяного великого дитячого садочку та паркінгу. Їх ошукав забудовник.

Як повідомляють "Вікна", спершу мешканцям ЖК інвестор пообіцяв побудувати на території дитячий садок на 200 місць та гостьовий паркінг, про що йшлося також у генплані забудови.

Однак замість окремого дитсадка на території ЖК побудували ще один багатоповерховий будинок, у якому й розмістили обіцяний дитсадок, щоправда, він виявився удвічі меншим - всього на 100 місць. І розмістили садок на першому поверсі новобудови.

Також мешканці ЖК не дочекалися і гостьового паркінгу - на його місці звели автомийку. І розміщується вона з порушенням санітарних вимог.

Виявилося, що забудовник порушив і цільове використання землі, на якій будує автомийку.

Згідно з Кадастровою картою цільове призначення цієї земельної ділянки – для житлової забудови (обслуговування ЖК). Таким чином автомийка, як об’єкт дорожнього сервісу, не може будуватися на землях, віднесених до житлової забудови, а лише на землях, які відповідно до Класифікації видів цільового призначення землі віднесені до земель транспорту, - пише kyivinfo.com.

Повідомляється, що з червня 2021 року мешканці та інвестори ЖК намагаються зупинити це будівництво.

Київський апеляційний суд своїм рішенням від 25.11.2021 заборонив подальше будівництво автомийки. А Подільський райсуд Києва від 23.09.2021 у цій же справі призначив судову будівельно-технічну експертизу на предмет відповідності будівництва мийки вимогам містобудівного та земельного законодавства.

Однак забудовник продовжив зводити автомийку. 27 листопада мешканцям ЖК довелося викликати поліцію і правоохоронці зупинили будівельні роботи.

Втім забудовник вже подав документи на введення автомийки в експлуатацію.

Читайте також

1