Задля безпеки дітей: українські школи обладнають металошукачами та сигналізацією

В Україні укриттями забезпечені майже 80% закладів освіти
Задля безпеки дітей: українські школи обладнають металошукачами та сигналізацією
Школа Фото: Pexels
7 Грудня 2023, 17:41
читать на русском

В українських школах хочуть встановити металошукачі та тривожну сигналізацію, щоби підвищити безпеку дітей. Такі запобіжні заходи потрібні, щоб ніхто не міг пронести заборонені предмети до навчального закладу та зокрема зброю.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками урядової наради. Інформацію він опублікував у своєму офіційному Telegramm-каналі.

"Охорона поліцією, тривожна сигналізація, металодетектори тощо. Цього року затвердили відповідну Концепцію безпеки закладів освіти. Заслухали інформацію МОН та ДСНС про роботу в цьому напрямку", — пояснив прем’єр.

Шмигаль додав, що 2023 року уряд виділив загалом 1,5 млрд грн субвенції на облаштування укриттів. Станом на листопад в Україні ними забезпечені майже 80% закладів освіти. Наступного 2024 року передбачається виділення на укриття 2,5 млрд грн.

За словами прем’єр-міністра, потрібно максимально забезпечити комфортні та безпечні умови для навчання дітей. Насамперед у прифронтових областях, аби якнайбільше учнів могли навчатися очно.

Читайте також

1