"Заєць" у вбиральні потягу: чоловік намагався незаконно виїхати за кордон

Він хотів уникнути мобілізації
"Заєць" у вбиральні потягу: чоловік намагався незаконно виїхати за кордон
Потяг, фото Facebook
15 Червня 2022, 17:45
читать на русском

Чоловік заховався у вбиральні потяга для того, щоб незаконно виїхати за кордон під час війни.

Про це повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби в Facebook.

На Закарпатті прикордонники Чопського загону припинили спробу незаконного перетину держрубежу громадянином України. Під час огляду пасажирського потягу сполученням "Чоп – Чієрна над Тісоу (Словаччина)" прикордонний наряд знайшов у вбиральні невідому особу. Чоловік намагався сховатися від правоохоронців за дверима туалету, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що чоловік пробався у вагон, коли потяг перебував у місці відстою залізничної станції. Зловмисник хотів виїхати з України поза контролем для того, щоб уникнути мобілізації.

На адресу Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 ККУ "Ухилення від призову за мобілізацією". Також ухилянта притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону, - додали в повідомлення.

Нагадаємо, НАБУ допомогло викрити схему незаконного перетину кордону військовозобов’язаними, яку організував громадянин Молдови. Для цього використовувались авто з дипломатичними номерами.

1