Зафіксовано вже четвертий витік газу з "Північних потоків"

Два з цих чотирьох витоків розташовані в економічній зоні Швеції
Зафіксовано вже четвертий витік газу з "Північних потоків"
29 Вересня 2022, 12:53
читать на русском

За даними Шведської берегової охорони є чотири витоки з газопроводів в данській та шведській економічних зонах у Балтійському морі.

Про це пише газета Svenska Dagbladet

Зазначається, що два витоки виявлені у Швеції, інші два - у данській економічній зоні. Варто зазначити, що до цього було відомо про три розриви на газопроводі.

У Швеції йдеться про великий викид діаметром приблизно 900 метрів і менший орієнтовно у 200 метрів у діаметрі, - повідомив виданню черговий офіцер командного центру берегової охорони.

Витік газу з трубопроводу "Північний потік-2" / Фото з Telegram

Водночас Sky News з посиланням на джерела у Міноборони Британії повідомляє, що трубопроводи РФ були підірвані. Ймовірно, міни для підриву "Північних потоків" могли бути спущені на довгій мотузці, скинуті за борт човна або розміщені поруч з трубопроводами за допомогою підводного безпілотника кілька місяців або навіть років тому.

Акти саботажу проти газопроводів в Балтійському морі, імовірно, були навмисними атаками з використанням підводних вибухових пристроїв з дистанційним підривом, - розповіли Sky News джерела у британській обороні.

Нагадаємо, що 26 вересня ЗМІ повідомили про НП на газопроводі "Північний потік-2".  За даними журналістів, на одній із ліній об'єкту було зафіксовано різке зниження тиску.

Слідом за "Північним потоком-2" на ще одному російському газопроводі сталася надзвичайна подія. На обох нитках "Північного потоку-1" також зафіксували зниження тиску. Після аварій на російських газопроводах Данія поінформувала про забруднення газом Балтійського моря.

Влада Німеччини не виключає, що аварії на "Північних потоках" могли статися в результаті спланованих диверсій.

Читайте також

1