Троє українців увійшли до престижного рейтингу журналу Time

Українці перемогли в категоріях "Лідери" та "Новатори"
Головне
Троє українців увійшли до престижного рейтингу журналу Time
Михайло Федоров Фото: president.gov.ua
29 Вересня 2022, 10:12
читать на русском

До рейтингу Time100 Next зі ста людей, які "змінюють майбутнє світу", увійшли українська математикиня Марина В'язовська та два міністри України - Олександр Кубраков і Михайло Федоров.

Про це повідомляє журнал TIME.

Переможців рейтингу визначали у п'яти категоріях: "Митці", "Феномени", "Новатори", "Лідери", "Адвокати". Їх відбирали журналісти на основі репортажів.

"Новатори": Марина В'язовська - українська математикиня

Марина В'язовська працює професоркою у Швейцарському федеральному технологічному інституті. Цього літа вона стала другою жінкою, яка виграла медаль Філдса - найвищу нагороду для математиків.

Більше про її наукову роботу:

Понад 400 років тому астроном і математик Йоганнес Кеплер довів, що найефективніший спосіб укласти задану кількість гарматних ядрів - це піраміда - так, як укладають апельсини в супермаркеті - при цьому сфери займають 75% доступного об’єму.

В'язовська перенесла роботу Кеплера з трьох вимірів у 21-е століття, навівши низку математичних доказів, які показують, що у восьмивимірному просторі сфери можуть бути упаковані ще ефективніше, займаючи лише 25% доступного об’єму.

Вона виявила, що у 24 вимірах вони можуть займати лише 0,2%. Докази В'язовської тісно пов’язані з кодами виправлення помилок, які використовуються в мобільних телефонах, космічних кораблях та Інтернеті, і одного разу можуть зробити більш чіткі зв’язки між багатьма формами зв’язку.

Марина В'язовська/ Фото: Fred Merz - Lundi13

"Лідери": Олександр Кубраков - міністр інфраструктури України

TIME пише, що Олександр Кубраков став міністром інфраструктури України за дев’ять місяців до того, як російські війська вдерлися в його країну в лютому цього року. Як і багато інших українських чиновників, економіст і політик швидко пристосував свою роботу до воєнного часу. Кубраков став надійним голосом у соціальних мережах, коли його країна поринула у війну, регулярно інформуючи українців про пошкодження аеропортів, доріг, залізниць і мостів.

Видання пише, що нещодавно Кубраков очолив зусилля країни щодо Чорноморської зернової ініціативи за підтримки ООН, угоди, спрямованої на стабілізацію світових продовольчих ринків після зривів війни РФ проти України - провідного експортера ячменю, кукурудзи та пшениці.

За оцінками Всесвітньої продовольчої програми ООН, конфлікт підштовхнув 70 мільйонів людей у ​​всьому світі до голодної смерті, що робить роботу Кубракова важливою.

Від липня 2022 року Мінінфраструктури відправило понад 3 мільйони тонн сільськогосподарської продукції з українських портів до вразливих країн Африки, Близького Сходу та Азії, які відчувають нестачу продовольства.

Союзники допомагають Україні в боротьбі з російською агресією, Україна допомагає світу боротися з голодом, - написав Кубраков у серпні.

Олександр Кубраков (Фото: Вікіпедія)

"Новатори": Михайло Федоров - міністр цифрової трансформації України

У травні Михайло Федоров відвідав Брюссель як міністр цифрової трансформації України. Це було так вражаюче бачити, чого він досяг за дуже короткий час. Федоров і його команда втілюють ідеї у життя. У його ДНК закладено діяти.

Він ніколи не випускав із уваги те, що є найважливішим - кожен елемент його роботи спрямований на те, щоб якнайкраще служити його громаді. Раніше він допоміг людям побачити, як виглядає сучасна Україна. І зараз він перебуває в центрі зусиль протидії російській пропаганді в реальному часі.

Росія готова використовувати всі доступні технології для дезінформації. І тому Україна - під керівництвом Федорова - доклала цілеспрямованих зусиль для боротьби з цим за допомогою соціальних медіа та інформувала своїх співгромадян.

Мені подобається винахідливість і відданість справі, які я бачу у Федорова і багатьох українських політиків. Прагнення країни стати членом Європейського Союзу буде корисним не лише для України, але й для всіх нас, - TIME про Федорова.

Михайло Федоров/ Sergii Kharchenko—NurPhoto/Getty Images

Нагадаємо, що американська компанія Amazon скасовує комісію для українських підприємців строком на один рік. Завдяки цьому підприємці зможуть активніше масштабуватися на європейський та світовий ринок.

Читайте також

1