Армія дронів для ЗСУ поповнилася 20 ударними БПЛА Warmate

Ці дрони виявляють та уражають легко броньовану техніку
Армія дронів для ЗСУ поповнилася 20 ударними БПЛА Warmate
Warmate/ фото: uk.wikipedia.org
7 Вересня 2022, 14:04
читать на русском

Збройні Сили України отримали перші 20 ударних дронів Warmate завдяки збору на monobank.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

Менш ніж за тиждень ви надіслали на банку mono 64 млн грн, які передали на "Армію дронів". За ці кошти закупили 40 безпілотників Warmate. Половину з них ми вже передали на фронт. Ще 20 дронів поїдуть на передову цього місяця, - повідомив він.

Федоров зазначив, що на цих дронах українці залишили послання окупантам: "За Маріуполь і за Бучу", "Білет на концерт Кобзона".

Довідка. Warmate - ударний безпілотний авіаційний комплекс, призначений для ураження противника методом самознищення.

Старт апарату відбувається через пневматичний запуск з контейнерної пускової установки. Апарат має електродвигун і складане крило, що забезпечують радіус дії комплексу у 10 км, тривалість баражування у пів години, дозволяє розвинути максимальну швидкість у 150 км/год і піднятися на максимальну висоту у 500 м при нормальній висоті польоту 30-200 м. Максимальна злітна маса комплексу — 4 кг, при цьому апарат може бути споряджений різноманітними за типом ураження бойовими головками з масою вибухової речовини до 800 г.

Літальний апарат має автоматичний режим керування польотом і систему повернення при неспрацюванні.

Нагадаємо, у серпні Норвегія та Велика Британія ухвалили спільне рішення про передачу Україні мікродронів Black Hornet для допомоги у війні з росією.