Захід підготує аналог "плану Маршалла" для відновлення України після війни, - Джонсон

Незалежна Україна буде відновлена й захищена
Важливо
Захід підготує аналог "плану Маршалла" для відновлення України після війни, - Джонсон
Борис Джонсон (фото: Boris_Johnson_official_portrait)
9 Березня 2022, 14:30
читать на русском

Захід підготує аналог "плану Маршалла" для відновлення України після війни, яку розв'язала росія.

Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон після зустрічі з лідерами країн Вишеградської четвірки (Чехія, Словаччини, Польща та Угорщина), пише The Telegraph.

Було досягнуто згоди щодо необхідності показати народу України зараз, що щоб не сталося, коли вільна, суверенна, незалежна Україна буде відновлена й захищена, ми матимемо "план Маршалла" для відбудови України, - сказав Джонсон.

За його словами, Велика Британія робить все можливе, аби допомогти Україні. Також Джонсон заявив, що Путінукраще зрозуміти, що його агресія проти України "не окупається".

Зрозуміло, що російське вторгнення (в Україну – ред.) йде не за графіком, який він запланував. І я думаю, що це було б не тільки в інтересах людства і світу, але й в інтересах путіна, якби він зараз відступив і вивів війська, - зазначив прем'єр.


Довідка. "План Маршалла" - програма допомоги Європі після Другої світової війни, яку ініцівав в 1947 році держсекретар США Джордж К. Маршалл. План сприяв встановленню післявоєнного миру в Західній Європі. Його метою було відновлення зруйнованої війною економіки Європи, усунення торговельних бар'єрів, модернізація промисловості європейських країн, витіснення комуністів з владних структур і розвиток Європи в цілому.

Читайте також

1