Заклик Держдуми РФ до Путіна щодо визнання "Л/ДНР" назвали ескалаційною дією в ОП

Таке рішення Росії свідчить про вихід з Мінських домовленостей
Заклик Держдуми РФ до Путіна щодо визнання "Л/ДНР" назвали ескалаційною дією в ОП
Михайло Подоляк / Фото: facebook.com/mpodolyak2
15 Лютого 2022, 15:50
читать на русском

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає заклик Держдуми РФ до президента Володимира Путіна щодо визнання Луганської та Донецької народних республік  "ескалаційною дією", яка ускладнить ситуацію в Європі.

Про це Подоляк сказав в коментарі "Інтерфакс-України".

Звісно, вихід Росії з Мінських домовленостей і будь-які політико-юридичні кроки на користь окупаційних структур мають отримати негайну оцінку та реакцію демократичної спільноти. Показова також і неповага до німецької сторони як до учасниці "нормандського формату", виявлена Держдумою Росії. Це рішення було проголосовано тоді, коли канцлер Шольц перебував у Москві. Можна лише шкодувати, що в Москві пішли на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі, - пояснив радник глави ОП.

Подоляк вважає, що "навіть сама постановка питання у Росії щодо визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських документів".

Відтак, якщо Російська Федерація ухвалила рішення де-юре та де-факто вийти з Мінських домовленостей, то це лише остаточно доводить, що саме російська сторона несе відповідальність за відсутність суттєвого прогресу у переговорному процесі щодо припинення війни на Донбасі, наголосив Подоляк.

Нагадаємо, що Держдума РФ на засіданні 15 лютого більшістю голосів підтримала визнання Донецької та Луганської народних республік. Ухвалу направлять відразу президенту Володимиру Путіну.

Читайте також

1