Залізничники планують зупинити потяги: оголосили страйк

"Укрзалізниця" планує зупинити всі перевезення через два тижні
Важливо
Залізничники планують зупинити потяги: оголосили страйк
Укрзалізниця (фото: Facebook)
19 Березня 2021, 14:08
читать на русском

Трудовий колектив Укрзалізниці через два тижні планує розпочати масштабний страйк і зупинити усі вантажні та пасажирські перевезення.

Про це у Фейсбуці повідомила голова тимчасової слідчої комісії ВРУ Юлія Гришина за підсумками чергового засідання.

Трудовий колектив у розпачі, через два тижні планується великий страйк із зупиненням всіх видів перевезень. З усіма цими матеріалами комісія вже працює, – повідомила вона.

Нардепка зазначила, що ексочільник УЗ Володимир Жмак був відсутній на засіданні через захворювання коронавірусом. Відтак, на засіданні відбулася зустріч з однією з трьох профспілок підприємства.

Читайте також

Також Гришина написала, що на наступне засідання будуть запрошені керівники Офісу Генпрокурора, ДБР, МВС, СБУ, Державної фіскальної служби та НАБУ через "незадовільну динаміку отримання інформації від правоохоронців". За її словами, ТСК хоче з’ясувати "чому досі жодна посадова особа не понесла відповідальність за критичний стан УЗ".


Контекст. 26 серпня 2020 року Кабінет міністрів призначив Володимира Жмака головою правління АТ "Укрзалізниця". У березні 2021 року наглядова рада УЗ одноголосно підтримала відставку Жмака з посади.

Перед тим, 11 березня директор з комерційної роботи та логістики "Укрзалізниці" Іраклі Езугбая вирішив піти у відставку через повільне реформування підприємства та цькування керівництва УЗ.

17 лютого Кабінет Міністрів затвердив склад ревізійної комісії для перевірки фінансово-господарської діяльності акціонерної компанії "Укрзалізниці" (УЗ), яка проведе структуровану реформу, таким чином зменшать управлінський персонал і поліпшать умови праці і рівень заробітної плати.

1