Укрзалізниця запустить чеські двоповерхові швидкісні потяги

Чеські двоповерхові потяги Skoda запустять після їх ремонту
Укрзалізниця запустить чеські двоповерхові швидкісні потяги
Двоповерховий поїзд Skoda (Фото: Skoda)
27 Січня 2021, 22:00
читать на русском

Укрзалізниця планує запустити два швидкісні двоповерхові поїзди Skoda після їх ремонту.

Про це повідомили в пресслужбі Укрзалізниці.

Електропоїзди Skoda складатимуться з 6 вагонів. У них передбачено 623 місця, 46 з яких першого класу. Він досягає швидкості 160 км /год.

Ремонтом поїздів займатиметься виробник — чеська компанія Skoda Transportation Group. Базова підготовка до ремонту буде проводитися на ЗАТ "Київський електровагоноремонтний завод", тобто, на власному підприємстві Укрзалізниці. Це допоможе зменшити витрати на ремонт. У Києві будуть замінювати зношені частини, відновлюватимуть лакофарбове покриття, замінять салонне обладнання. Терміни закінчення ремонтних робіт поки невідомі і залежать від результатів діагностики, яку будуть робити в Києві та в Чехії. Відомо лише те, що попередньо перший електропоїзд повинен бути відремонтований повністю до кінця 2021 року.

Щодо маршрутів, то Укрзалізниця розглядає кілька варіантів. Перший з них це Київ — Харків - Київ, другий - Київ — Тернопіль - Київ, а також ще один - Київ — Вінниця — Київ. На останній маршрут компанія особливо звертає увагу, оскільки він зручний ще й тим, хто їде з Києва до Львова. Більша частина пасажирів їде до Вінниці на львівському Інтерсіті, який сильно перевантажений. Тому запуск швидкісного поїзда цим маршрутом допоможе розв'язати проблему.

Читайте також

Нагадаємо, що 20 січня в АТ "Укрзалізниця" зазначили, що компанія проведе структуровану реформу, таким чином зменшать управлінський персонал і поліпшать умови праці і рівень заробітної плати.

За словами директора з комерційної роботи та логістики УЗ Іраклі Езугбая, зараз йде робота "над мотиваційною системою для вантажних станцій, яка пов'язана з вантажною роботою і з навантаженням УЗ вагонів. Нововведення істотно поліпшить умови роботи і оплати праці на вантажних станціях".

1