Залужний і Буданов стали "Героями України"

Відповідні укази опубліковані на сайті президента
Головне
Залужний і Буданов стали "Героями України"
9 Лютого 2024, 13:38
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський присвоїв колишньому Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Про це йдеться у відповідних указах, опубліковані на сайті президента.

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Залужному Валерію Федоровичу - генералу", - йдеться в документі.

Що стосується Буданова, то найвищу нагороду він отримав "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові".

"Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" БУДАНОВУ Кирилу Олексійовичу - генерал-лейтенанту", - додається в указі.

Нагадаємо, у четвер, 8 лютого, увечері президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ, генерала Валерія Залужного. За словами глави держави, з цього дня до роботи приступить нова команда на чолі з екскомандувачем Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський зустрівся з Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним, щоб особисто обговорити питання його відставки. Глава держави запропонував головному написати рапорт на звільнення, проте не запропонував іншу значиму посаду, яку той міг би обійняти.