Залужний: росія не зможе різко перенести бойові дії під Київ

Головнокомандувач запевнив, що для захисту столиці створені відповідні умови
Головне
Залужний: росія не зможе різко перенести бойові дії під Київ
Війна в Україні, Київ / Фото: kyivcity.gov.ua
14 Липня 2022, 21:03
читать на русском

Різке перенесення бойових дій під столицю неможливе, оскільки оборона укріплюється та створені відповідні угруповання військ для захисту Києва.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк.

За його словами, потенційна лінія зіткнення сягає понад дві тисячі кілометрів. Інтенсивні бойові дії тривають в Донецькій і Луганській областях.

У лютому-березні бої велися під Києвом. Однак нам вдалося організувати надійну оборону столиці та витіснити ворожі війська. Нині ми укріплюємо оборону. Для захисту міста створені відповідні угрупування військ. Тож різке перенесення бойових дій під Київ – неможливе, - сказав він.

Залужний каже, що основну небезпеку зараз становлять ракетні удари, хоч українська ППО збиває значну частину ворожих ракет.

Нагадаємо, ексрадник міністра внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, засновник волонтерського проєкту "Добробат" Віктор Андрусів вважає, що якщо Україні не вдасться відвоювати Херсонську область та свої східні території, росія може почати новий наступ у 2023 році.