"Заметіль-2022": ЗСУ показали, як відбуваються військові навчання (відео)

В Україні тривають командно-штабні навчання "Заметіль-2022"
Головне
"Заметіль-2022": ЗСУ показали, як відбуваються військові навчання (відео)
Українські військові Фото: Сторінка Генерального штабу ЗСУ у Фейсбук
10 Лютого 2022, 19:19
читать на русском

Протягом цього місяця на полігонах по всій країні військові удосконалюватимуть способи ведення оборони.

Про це повідомляє  Командування об'єднаних сил ЗСУ в Facebook.

За словами командувача об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, тренування є плановим заходом.

Зокрема, їх завданням є спільна робота структурних підрозділів органів управління, а також відпрацювання питань управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони.

Дані військові маневри є продовженням оперативного збору з керівним складом Командування, представниками органів військового управління ЗСУ, а також інших складових сектору оборони та безпеки, - пояснив Наєв.

Він зазначив, що метою навчань є підтримання індивідуальних спроможностей, формування необхідного рівня теоретичних знань, умінь та фахової майстерності під час планування застосування, всебічного забезпечення угрупувань військ та управління ними у ході ведення операції Сил оборони.

Як повідомив командувач, командно-штабні навчання триватимуть протягом поточного місяця на визначених військових полігонах по всій території держави.

По завершенню навчань має бути досягнена злагодженість дій Командування з органами військового управління ЗСУ та інших складових сил оборони та безпеки під час ведення операцій за основними принципами, стандартами та штабними процедурами, що прийняті у державах-членах НАТО, - додав Наєв.

Нагадаємо, Збройні сили України з 10 до 20 лютого проведуть навчання, на яких випробують можливості українських "Байрактарів", "Джавелінів" і переносних протитанкових ракетних комплексів NLAW, які Україна отримала від Великої Британії.

Читайте також

1