Заморозки очікуються в Україні: якою буде погода до 11 вересня

Потепління прийде ближче до вихідних
Заморозки очікуються в Україні: якою буде погода до 11 вересня
Погода, природа Фото: Парламент.UA
5 Вересня 2022, 19:31
читать на русском

Протягом поточного тижня в Україні очікується прохолодна погода, місцями можливі заморозки на поверхні ґрунту.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

За його прогнозом, потепління повернеться ближче до вихідних.

У понеділок, 5 вересня, дощі можливі у центральних областях та на Харківщині. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень становитиме 16-21 градус, на півдні місцями потепліє до 23 градусів.

У вівторок, 6 вересня, в Україні без опадів. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі до 9 градусів, у північних та північно-західних областях на поверхні ґрунту місцями заморозки до мінус 3. Вдень повітря прогріється до 20 градусів, у Криму та Одеській області місцями до плюс 23.

У середу, 7 вересня, по всій території України буде сухо та малохмарно. Вночі місцями не виключені тумани. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Мінімальна температура вночі плюс 3, максимальна - плюс вісім градусів. На поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки до -3, вдень від 16 до 21 градусу.

У четвер, 8 вересня, вночі без опадів, вдень та ввечері на крайньому заході країни почнеться невеликий дощ. Вітер у західній частині змінних напрямків, 3-8 м/с, на решті території західний, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме 4-9 градусів, у західних областях розпочнеться потепління до 12 градусів. Вдень максимальна температура становитиме 23 градуси, на півдні та крайньому заході до плюс 25.

У п'ятницю, 9 вересня, у західних регіонах очікується дощ, подекуди значний. На решті країни переважно без опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі підвищиться до 12 градусів, вдень до 25, на півдні України подекуди до 28.

У вихідні, 10-11 вересня, в Україні очікується зміна погодних умов. Температурний фон коливатиметься близько до норми, у більшості областей пройдуть дощі та посилиться вітер переважно південної чверті.

Нагадаємо, що над територією України впродовж осені переважатиме область високого тиску, особливо у західних, північних, центральних та південних областях.