Заморозки та дощі прогнозуються в Україні

До кінця тижня покращення погодних умов не очікується
Заморозки та дощі прогнозуються в Україні
Весна (Фото: Picabu)
28 Квітня 2022, 14:30
читать на русском

Синоптики Українського гідрометцентру випустили метеорологічне попередження про заморозки в Україні.

За даними УГМЦ, оголошено перший рівень небезпечності, жовтий:

Уночі 29-30 квітня у північних, західних, 30 квітня і центральних областях на поверхні ґрунту та місцями в повітрі очікуються заморозки 0-3 градуси.

Синоптиця Наталка Діденко також попередила про заморозки.

Найближчої ночі, тобто, у ніч на п'ятницю, у західних та північних областях України ймовірні заморозки. Загалом, нічна температура повітря очікується на Заході та Півночі 0-4 градуси тепла (плюс заморозки!), на решті території +4+9 градусів, у південній частині +7+12 градусів, - написала вона у Фейсбуці.

За її прогнозом, вдень температура повітря становитиме в більшості областей 12-18 градусів, на південному сході та в Криму від 15 до 21 градуса.

Дощі, періодичні, пройдуть 29-го квітня у західних, північних областях України. У другій половині дня п'ятниці - ще в центральних областях та в південній частині. Дощі не матимуть затяжного характеру (хіба в західній частині) - чергуватимуться із проясненнями, - заспокоїла синоптиця.

Діденко пише, що у Києві 29 квітня температурний фон істотно не мінятиметься, протягом дня очікується від 13 до 15 градусів.

Проте найближчої ночі буде холодно, +2+5 градусів, на околицях навіть заморозки 0-3 градуси, - додала вона.

Дощів у столиці вдень не варто очікувати, можливе лише надвечір щось і покрапає.

Діденко каже, що найближчими днями волога, з дощами, погода домінуватиме у західних та північних областях, на решті території України - Південь, Схід, Центр - буде сухо.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

1