Заморозки вночі та тепло удень: якою буде погода на початку травня

На українців чекають температурні гойдалки
Заморозки вночі та тепло удень: якою буде погода на початку травня
Небо, море, погода, яхта Фото: SevenStorm JUHASZIMRUS з Pexels
30 Квітня 2022, 06:22
читать на русском

Значні перепади нічних та денних температур очікуються в Україні в останній день квітня та на початку травня.

За даними Українського гідрометцентру, вночі 1-2 травня у східних та північних областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3 градуси.

В суботу, 30 квітня, опадів суттєвих не очікується. Лише у Карпатському регіоні вдень місцями невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-східний, північний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень в Україні 11-16 градусів, на Закарпатті та півдні - до 19.

У Київській області прогнозується мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північний, помірний. Температура повітря вдень від 11 до 16 градусів. У Києві вдень від 13 до 15 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко повідомила, що в суботу та неділю в Україні вдень прогнозується до 19 градусів тепла.

Дощі 30 квітня-1 травня випадатимуть переважно у західних та північних областях.. На Півдні та в східній частині України істотні опади впродовж суботи-неділі - навряд, - каже вона.

За її прогнозом, вітер буде з півночі, північного сходу, невеликий або помірний.

У Києві в суботу та неділю очікуються періодичні дощі. Вдень - до 16 градусів.

Синоптики повідомляють, що 1 та 2 травня в Україні погода особливо не зміниться. Вночі так само прогнозуються заморозки та низькі температури. Вдень по всій Україні температура повітря не перевищуватиме 17-18 градусів.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

1