Заморозки та дощі: синоптики про погоду на вихідні

Вітер очікується з півночі, північного сходу, він буде помірним
Заморозки та дощі: синоптики про погоду на вихідні
Дощ (фото: Pexels)
29 Квітня 2022, 15:28
читать на русском

Заморозки прогнозуються в Україні в останній день квітня та перші дні травня. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

За даними Українського гідрометцентру, вночі 30 квітня у північних, західних, більшості центральних областей, вночі 1-2 травня у східних та північних областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-3 градуси.

Синоптиця Наталка Діденко поінформувала, що в суботу та неділю в Україні вдень прогнозується до 19 градусів тепла, а вночі на Заході, Півночі та подекуди в Центрі можливі заморозки.

Дощі 30 квітня-1 травня випадатимуть переважно у західних та північних областях. Найближчої ночі дощу ще припаде також на Дніпропетровщину та Запоріжжя. А на Півдні та в східній частині України істотні опади впродовж суботи-неділі - навряд, - каже вона.

За її прогнозом, вітер буде з півночі, північного сходу, невеликий або помірний.

У Києві в суботу та неділю очікуються періодичні дощі. Вночі температура повітря становитиме 3-6 градусів. Вдень - до 16 градусів.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

1