Другий місяць весни в Україні закінчиться негодою: прогноз синоптиків на 29 та 30 квітня

У ніч на 30 квітня прогнозуються заморозки у повітрі та на поверхні ґрунту
Другий місяць весни в Україні закінчиться негодою: прогноз синоптиків на 29 та 30 квітня
Весна, сонце, білка (фото: УНІАН)
29 Квітня 2022, 08:33
читать на русском

Погіршення погодних умов прогнозується в Україні в останні дні квітня. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, уночі 30 квітня у низці областей на поверхні ґрунту та місцями в повітрі очікуються заморозки 0-3 градуси.

Синоптики обіцяють, що в Україні 29 квітня обійдеться без серйозних опадів. Сонячна малохмарна погода затримається і 30 квітня.

У п'ятницю вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень від 11 до 19 градусів. У Київській області без істотних опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с. Вдень повітря прогріється до 16 градусів. У Києві вдень – 12-14.

У суботу, 30 квітня, опадів синоптики не обіцяють. По всій країні буде хмарно-сонячно. Вночі температура повітря опускатиметься до 2-6 градусів, а вдень у більшості областей прогнозується до 17 тепла. Щоправда, у південних областях потеплішати може і до 19 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що сьогодні вдень температура повітря становитиме в більшості областей 12-18 градусів, на південному сході та в Криму до 21 градуса.

Дощі, періодичні, пройдуть 29-го квітня у західних, північних областях України. У другій половині дня п'ятниці - ще в центральних областях та в південній частині. Дощі не матимуть затяжного характеру (хіба в західній частині) - чергуватимуться із проясненнями., - каже вона.

Діденко прогнозує, що найближчими днями волога погода домінуватиме у західних та північних областях, на решті території України - Південь, Схід, Центр - буде сухо.

Нагадаємо, цього року травнева погода буде тепліша, ніж торішня. У травні на українців чекають дощі, через що приходу раннього літа очікувати не варто.

1