Замовили їжу в одному ресторані: у Львові госпіталізували 30 людей через спалах гострої кишкової інфекції

Серед постраждалих є діти
Замовили їжу в одному ресторані: у Львові госпіталізували 30 людей через спалах гострої кишкової інфекції
Хвороба, втома / Фото: Pexels

У Львові зафіксували спалах гострої кишкової інфекції різної етіології.

Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я.

До Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні було госпіталізовано 23 людини з діагнозом "гостра кишкова інфекція", 2 людей з "бактеріальним харчовим отруєнням", 1 людина скерована на амбулаторне лікування. Під час проведення епідеміологічного розслідування вдалося з'ясувати, що всі постраждалі харчувалися чи замовляли їжу з доставкою в одній з мереж ресторанів Львова, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що пізніше по медичну допомогу звернулися ще чотири людини. Загалом - 30 людей, троє з яких діти. Всі хворі скаржилися на діарею, підвищення температури тіла до 38-39 градусів блювоту, загальну слабкість, біль в животі. Зокрема, у п'ятьох людей виявили Salmonella enteritidis.

Додали, що гострі кишкові інфекції – одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Ці інфекції передаються через вживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки й предмети побуту. Найчастіше збудники кишкових інфекцій знаходяться у сирій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване молоко, морепродукти), немитих фруктах і овочах.

Симптоми гострих кишкових інфекцій: слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея.

Нагадаємо, в Дарницькому районі Києва щонайменше 23 людей, серед яких троє людей, отруїлися шаурмою. У деяких із постраждалих підтвердили діагноз сальмонельоз.

Читайте також